CAMON Kultur & Nöjesproduktion
Hem
Om Camilla
Millas Orkester
Allsång
Barnunderhållning
Teater
Konferencier
BOA show
Kyrkosång
Miss Milla Mingel
Frågesport & lek
Egen musik
Film
Trubadur
Lyssna
Kontakt
Länkar
 
 
 
 
 
 
 
 
Camilla Larsson
Om Camilla/Bakgrund/Biografi

Camilla började med barnteater när hon var fem år. Då var hon med i en teatergrupp och spelade pjäser som Rasmus på luffen, Folk och rövare i Camomilla Stad, Barnen i Bullerbyn m m. Under många år var det teater och dans som var det stora intresset. Danslektionerna började också då och dom har hon fortsatt med från och till hela tiden. Senare har hon också tagit teaterlektioner i Method Acting för Elisabet Sevholt. Camilla har sen arbetat med teaterproduktioner i olika projekt. Se Teater.

I 13-årsåldern började Camilla med solosång, gick då och tog lektioner först i klassisk sång och sen på Malmö Jazzinstitut. Camilla har med åren kommit att sjunga för åtta olika sångpedagoger, däribland Monica Einarsson. Hon har därmed fått en mycket bred sångutbildning i pop, rock, musikal, jazz. 94-95 gick hon också Skurups Folkhögskolas Musik & Kulturlinje.

I 13-14-årsåldern var Camilla också med och startade show-spex-gruppen, Extra QL. Där var hon med i över tio år och de var ute och hade föreställningar runt om i Skåne, på företagsfester, festivaler, födelsedagsfester och annat. Det blev vissa år uppåt 40-50 föreställningar om året. Samtidigt var hon under 5 år med i dans-showgruppen Malmshow med föreställningar i hela Sverige. Dessutom sjöng hon i bandet Paradox, med bara originalmusik. Det blev också många, många talangtävlingar under den här tiden och en hel del stora pokaler…

Några TV-framträdanden har det blivit. Bl a blev Camilla av Gomorron Sveriges tittare framröstad som Sveriges bästa imitatör 1993, när hon imiterade Jerry Williams! 1994 var hon med i Sikta mot Stjärnorna som Marilyn Monroe. Hon har också medverkat som statist i en del TV-serier och reklamfilmer.

Camilla har spelat både revy och musikal, bla Schooldays på Nyan (-89), Målarrock med Robert Broberg på Olympen i Lund (-92), Jesus Christ Superstar på Södra Teatern i Malmö (-99), Knutenrevyen på Kulturknuten i Malmö (-99), A Chorus Line på Kajplats 305 i Malmö (99-00).

Hon har också jobbat på både Teneriffa och Cypern med hotellunderhållning.

-92 började Camilla att jobba som konferencier, något som hon sen fortsatt med och gör fortfarande. Till viss del producerar hon också sina egna program. Sommaren 2000 började hon jobba med underhållningen i Malmö Folkets Park, vilket hon sen har gjorde fem somrar i rad och bla ledde hon det populära Allsång i Parken.

Det har med åren blivit en hel del band som hon spelat i, mycket blandad musik även där. Camilla har aldrig velat specialisera sig inom EN genre, eftersom det är alldeles för mycket bra musik man missar då, tycker hon. I låtar med helt olika stilar så kan det ändå finnas något som tilltalar, något som man ”faller” för. En bra låt är alltid en bra låt, oavsett genre, brukar hon säga. Det gäller också när hon själv skriver låtar, något som hon gärna gör så när tiden räcker till. Hon lägger mycket fokus och tid på texterna och musikstilen kan variera från 60-talsnostalgi till hiphop-groove eller sköna ballader.

2004 startade hon sitt eget företag Camon – Kultur och nöjesproduktion.

Som frilansartist inom företaget jobbar Camilla idag med sitt eget cover/partyband Millas Orkester, showgruppen BOA, olika teaterproduktioner, som konferencier, med barnunderhållning och övriga frilansuppdrag.

Sen mars 2006 jobbar Camilla också i det mångkulturella musikprojektet Spiritus Mundi.